2010. március 1., hétfő

Sajtóhir : Lemond a pártoknak járó támogatásról az RMDSZ...

Lemond a pártoknak járó támogatásról az RMDSZ, és ezután hivatalosan is a szövetség kasszájába folynak be azok a költségvetési pénzek, melyeket a kormány a magyarság támogatására szán. Korábban a támogatást az e célból létrehozott Communitas Alapítvány kezelte, a jövőben csak az összeg egyharmadát kapja meg az RMDSZ-től, ennyire írhat ki pályázatot.” (http://www.erdely.com/kozeletunk.php?id=65402&cim=mar_hivatalosan_is_az_rmdsz_kezeli_az_erdelyi_magyarsagnak_szant_kozpenzt)
Az idézett cikket olvasva az a kérdés vetődött fel bennem, hogy ez vicc vagy egy katasztrófa előképe!?
Tehát a „szövetség” kezd a végső időkre készülni, amikor mint párt nem fogja senki sem támogatni (legutóbbi EP szavazáson is csak a magyarok kb.30%-a) őket. Ezért aztán a „húsos fazekat” jól maguk mellé akarják betonozni, hogy csak rajtuk keresztül mehessenek, az államilag támogatott magyar kulturális tevékenységek („A pénz hatalom, a hatalom meg pénz” Tőkés László.) Így még jobban zsarolhatják a szervezeteket, saját pártkatonáikat építve be mindenhova, kis zsaroló logisztikájukat építve. Szépen kitanulták a „hamukázás” minden formáját a „képviselőink” olyannyira, hogy már a magyarok pénzét is szépen pártkasszába folyósítják demokratikus színfalak mellett. Ennek csupán egyharmada(!) kerül vissza a Communitas alapítványhoz, ami ugyancsak tulipános „leányvállalat” (lehet nekik ez az egész nem tűnt ilyen durvának, hiszen a saját alapítványuktól csak át akarták csoportosítani a pénzeket a pártkasszába …aztán ezek a szemét újságírók jól rávetemedtek, s most mindenki hisztizik.)
Érdekes megfigyelni, hogy az RMDSZ pártként 120.000 eurónak megfelelő Ron-t kapott volna, így azonban több mint 3.6 millió(!!!) eurónak megfelelő Ron fölött rendelkezik, a magyarság nevében.
Ez talán az egyik öngóljuk is lehet (azt a maradék tekintélyüket is elássák ami még megmaradhatott a 20 év hazudozás, ígérgetés és ferdités alatt), hiszen ha megkérdeznénk 100 erdélyi magyart, biztos nem volna 30 sem, aki azt helyeselné "persze, kizárólagosan a szövetségiekre bízhatjuk a magyaroknak szánt pénzeket, jól gazdálkodnak vele" ... mint 20 éve nagyjából, nemde?
Tehát ha még az emberek egyharmada sem támogatná, akkor milyen alapon kényszerítik döntéseiket a 70 vagy akár 80% -os többségi ellenzőre, hogy történhet meg ez?
Erre egyszerűek a válaszok:
- a többséget kiábrándította a politika, belefásultak
- nem képesek egységes erőt felmutatni
- nincs felszínre törve az ellenálló képesség, mert látszat–politizálással elaltatják az emberek többségét
- szórványban a magyarok nem látnak más erős alternatívát, mert teret sem kapnak mások
sok „szövetségi” becsületes ember, teszi a vállalt kötelességét kellő szakmai hozzáértéssel (ez megtéveszti az embereket és a pártot is ilyennek képzelik) de a "nagykutyák" egészen mást csinálnak, döntő kérdésekben elárulják választóikat, nemzetüket
- az erdélyi magyar médiára, szervezetekre rátelepedtek és rajtuk keresztül manipulálják a választókat

Tehát fel kell ébreszteni az embereket és világossá tenni számukra, hogy ez a politizálás, kisajátítatósdi, egyeduralom és a választópolgárok meghunyászkodása, megtörtsége a magyar közösség lassú, de biztos felmorzsolódásához vezet. Ami nem működik, azt le kell cserélni. Nyilvánvaló kellene legyen, hogy az utóbbi 20 év alatt a „szövetség” vezetői erkölcsileg megkoptak és nem képesek a magyarság stratégiai céljait érvényesíteni. A magyar érdekeket, autonómiát nem lehet politikai ribancsággal és állandó lepaktálással (ahogy ők fogalmaznak "kompromisszum" ...hát persze) segíteni.
A megoldás tehát, hogy kell egy új erő - a „tetre-kész fiatalság” ereje -, amely képes megrengetni az erdélyi politikát, amely képes hévvel és lelkesedéssel megtölteni az embereket, amely reményt és bizalmat, megoldásokat és jövőt teremt a magyaroknak.
Igény van rá, tehát teremtsük meg az alternatívát.
A tét és kihívás nem kicsi: a megmaradásunk, a jövő! (Smre7)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése